Wij zijn natuurlijk heel leuk ;-)

Op 1 januari 2018 is het sociale natuurbedrijf Natuurlijk heel leuk opgericht door Barry Blommestein, Petra Ekhardt en Nancy Rietveld als Vennootschap onder Firma (VOF). Onze missie is mensen weer in contact te brengen met de natuur in hun directe omgeving. Door mensen weer in verbinding te brengen met de natuur om hen heen, willen we bijdragen aan het welbevinden van mensen en de samenleving als geheel. De principes van de permacultuur vormen het fundament van onze manier van werken, namelijk zorg voor de aarde, zorg voor elkaar en samen delen. Dit willen we laten zien, laten ervaren en laten beleven door natuuractiviteiten te organiseren voor jong en oud, door natuurlijke, groene ruimtes te ontwerpen en in te richten bij bedrijven, instellingen en particulieren en door producten te verkopen gemaakt met grondstoffen uit eigen tuin of uit de natuur.

Mobirise

We hebben elkaar leren kennen door hun gezamenlijke passie voor de natuur. Onze passie willen we verder uitdragen en delen met anderen. We voelen de noodzaak om als mensheid met een andere blik te kijken naar de natuur, onze flora, onze fauna, ons eten, onze gezondheid en onze toekomst. Als onderneming willen en kunnen we onze tijd en aandacht hiervoor volledig inzetten. 
Ieder van ons heeft meerdere jaren ervaring met het verzorgen van workshops en excursies in en over de natuur. 

Daarnaast vullen we elkaar heel mooi aan. Zo ontstaat er een sterke combinatie van kennis en (werk)ervaring rond voedingstechnologie, tuinontwerp, natuurvriendelijk (moes)tuinieren, bijenteelt, zorg en (werk)begeleiding van mensen met verstandelijke en psychische beperkingen, bedrijfskunde, vrijwilligersmanagement, educatie, presentatie, marketing en communicatie, coaching, sociaal ondernemen en in- en verkoop van natuurlijke producten.

          Dit zijn wij

Petra heeft ruime kennis en ervaring in het ontwerpen, aanleg en inrichting van tuinen, schoolpleinen en grotere groene ruimtes volgens ecologische en permacultuur principes. Daarnaast heeft ze opleiding en werkervaring in begeleiden van mensen met een beperking. Petra heeft verschillende jaarprogramma’s gedaan zoals Natuurbeleving, Circle of live, Coyote Mentoring, naar de visie van Tom Brown, Jon Young (oprichter van de Wilderness Awareness School), Kokopelli en de Kleine Wilg.

Daarnaast heeft ze jaarcursussen gevolgd bij Weyling Tracking en Siegurd. Petra richt zich dan ook vooral op inrichting op de groene kant van onze onderneming en geven van educatie over natuurbeleving en ecologisch onderhoud.

Barry heeft ruime kennis en ervaring in de voedingstechnologie en is groot pleitbezorger van nieuwe manier van voedselproductie volgens circulaire en permacultuurprincipes. Daarnaast heeft hij ruime ervaring in begeleiding van mensen met verstandelijke beperking volgens de presentiemethodiek. Ook heeft hij bij Het Bewaarde Land met verschillende schoolgroepen gewerkt en coördineerde hij meerdere jaren deze activiteiten.

Barry zal zich vooral bezighouden met de uitvoering en begeleiding van de natuurclub voor kinderen, de begeleiding en coördinatie van de beheer- en onderhoudsgroep en het oogsten en in productie brengen van de opbrengsten van het voedselbos.

Nancy heeft ruime kennis en ervaring in bedrijfsvoering, marketing en communicatie en heeft ervaring als hogeschooldocent, trainer en adviseur. Haar werkervaring ligt in het educatieve en sociale domein waar ze leiding geeft aan medewerkers en vrijwilligers volgens methodiek van empowerment, talentontwikkeling en presentiemethodiek.

Daarnaast is ze geschoold als imker, heeft ze ervaring met dierverzorging en heeft ze ruime ervaring op creatief en cultureel vlak. Nancy richt zich binnen onze onderneming in eerste instantie dan ook vooral op de samenwerking met andere partners, leggen van netwerkverbindingen en de bedrijfsvoering, communicatie en HRM-kant van de onderneming. En op langere termijn op dierverzorging, sociale projecten en de meer creatieve toepassingen van natuurlijke materialen.

    

Voor wie:


• Van jong tot oud (0 / 115 jaar)
• Scholen
• Kinderopvang
• Buitenschoolse opvang
• Organisaties
• Bedrijven
• Overheden    

Werken samen met:


Vereniging Natuur&Milieu/IVN
Kinderboerderij De Vliert
De Wijkse Moestuin
Tuincentrum Merkens
Hortus Populus
• Pars Playwork NL
WijkSport
• Netwerk Voedselbossen Utrecht
• Steenbrekers Wijk bij Duurstede
• Mama-café
Gemeente Wijk bij Duurstede
Cloo&Leyn

   

Ondersteund door:


Mobirise
Mobirise
 

postadres:
Muntstraat 28, 3961 AL
werklocatie:
Langbroekseweg 4a
Wijk bij Duurstede 

 


info@natuurlijkheelleuk.nl
+31 (0) 6 38 409 675
+31 (0) 343 59 1101
aanmelden nieuwsbrief

Site was built with Mobirise