Voor volwassenen

De natuur voedt, heelt en inspireert. Door mensen weer in verbinding te brengen met de natuur om hen heen, willen we bijdragen aan het welbevinden van mensen en de samenleving als geheel. Dit willen we doen door verbinding te creëren tussen mens en natuur in zijn/haar directe leefomgeving. Deze verbinding maken we door diverse natuuractiviteiten te organiseren voor jong en oud.

“Geweldige plek en een hele leuke workshop” 

Mobirise

Inspirerende tuinworkshops

Dit najaar verzorgt Natuurlijk heel leuk een serie van zeven tuinworkshops bij de Groene Toren in Langbroek. Met deze workshops kun je zelf aan de slag met jouw tuin! De workshops zijn los van elkaar te volgen, maar ook opvolgend als verdieping. Na elke workshop heb je praktische tips en tools in handen om je tuin groener, dier- of kindvriendelijker en biodiverser te maken. Een tuin om van te genieten, om in te leven en om van te houden. Als daar je groene hart niet sneller van gaat kloppen!

Mobirise

Workshop Wildplukken

Wat kunnen we in onze directe omgeving vinden aan eetbare planten en kruiden. Wat kunnen we hiervan maken en hoe doen we dat dan? Boven een zelfgemaakt vuurtje bereiden we een lekker lunch met elkaar. We bieden een programma van circa 4,5 uur voor € 35,- per persoon. We kunnen ook workshops op aanvraag verzorgen op een gezamenlijk bepaalde tijd en plaats. Groepsgrootte: 6 tot 12 personen.

Mobirise

Workshop Vuurmaken en Wildlife skills

Altijd al een keer vuur willen maken zonder lucifers? Of een schuilplek tegen een flinke regenbui? En welke hulpmiddelen kun je vinden in de natuur als je een verwonding oploopt? In circa 4,5 uur leer je een aantal vaardigheden om te kunnen (over)leven in de natuur. Voor de workshop vragen we een bijdrage van € 35,- per persoon. We verzorgen de workshop ook op een gezamenlijk bepaalde tijd en plaats. Groepsgrootte: 4 tot 8 personen.

Mobirise

Wild tea arrangement 

Ook zin in een heerlijke picknick aan de Kromme Rijn. Na een korte rondleiding door ons voedselbos en de historische kruidentuin. Pluk je zelf de kruiden voor de wild tea en kun je wat lekker hapjes proeven gemaakt van producten uit de natuur. Combineer ons wild tea arrangement met een leuke fiets- of wandeltocht door de mooie Kromme Rijnstreek. We vragen een bijdrage van € 20,- per persoon en verzorgen de wild tea ook op maat op een gezamenlijk bepaalde tijd, datum en plaats. Groepsgrootte: 4 tot 12 personen.

Mobirise


Natuurbeleving en –inspiratie

Bij de molen van Rijswijk nemen we je mee de natuur in. Wat betekent de natuur voor jou? Wat heeft de natuur jou te bieden? Wat geeft de natuur en geef jij terug? Om helemaal op te gaan in de natuur bieden we een programma van 10.00 tot 16.00 uur voor € 55,- per persoon. Groepsgrootte: 4 tot 12 personen.

Mobirise

Wandelingen

We gaan op pad tijdens de wisseling van seizoenen. De seizoenen vormen een belangrijke structuur in ons leven. Oerculturen leven bewust met de veranderingen die in de natuur plaatsvinden en vertalen die naar hun eigen levenscyclus. Al wandelend beleven we deze wisselingen en zoeken we naar de betekenis voor onszelf. Loop en beleef mee op enkele zondagochtenden van 10.30 tot 12.30 uur voor € 10,- per persoon. Groepsgrootte: 4 tot 16 personen.

Mobirise

De Natuurlijke keuken

Hoe verwerken we groente en fruit voor langere tijd. Hoe bewaren we voorraden zodat we het hele jaar plezier hebben van onze eigen oogst. En welke lekkere gerechten kunnen we maken met producten uit je tuin of de natuur in je directe omgeving. Een gezellig avondje met veel lekkers om te proeven en te maken van 19.30-22.00 uur voor € 20,- per persoon. Groepsgrootte: 4 tot 8 personen.

Mobirise
 

postadres:
Muntstraat 28, 3961 AL
werklocatie:
Langbroekseweg 4a
Wijk bij Duurstede 

 


info@natuurlijkheelleuk.nl
+31 (0) 6 38 409 675
+31 (0) 343 59 1101
aanmelden nieuwsbrief

Built with Mobirise - More info